Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2016 17:56 - Безсмъртни сме а не знаем, че имаме следващ живот.
Автор: mtomova Категория: Други   
Прочетен: 949 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 02.06.2017 09:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За разлика от другите аз имам щастието да знам че има следващ живот, на мен този ми е втори по време на една и съща сесия, така да се каже, и получих подаръка от Бог да го опозная по време на ППС във Втора градска в София през 1988 година. Библията няма да обясни преживяванията на всеки шести човек на земята, прекарал ППС (Преживяване на Прага на Смъртта). Но има религия която го прави. Уверявам Ви, че думите на Шрила Прабхупада са едно към едно към преживяванията ми извън тялото в болницата.

BG/Prabhupada 0027 - Те не знаят, че има следващ живот
 

Original Vaniquotes page in English


Те не знаят, че има следващ живот -
Prabhupāda 0027

 

Lecture on CC Adi-lila 7.1 -- Atlanta, March 1, 1975

И така (чете:) "Личност в обусловения стадий на материалното съществуване се намира в атмосфера на безпомощност. Но обусловената душа, под влияние на илюзията на мая или външната енергия, си мисли, че е напълно защитена от своята страна, общество, приятелство и любов, без да знае, че в мига на смъртта никое от тези не може да я спаси." Това се нарича мая. Но той не вярва. Под въздействие на илюзията на мая, той също не вярва какъв е смисълът от спасението. Спасение. Спасение значи да се спасим от това повтаряне, кръговрат на раждане и смърт. Това е истинско спасение. Но те не знаят. (чете:) "Законите на материалната природа са толкова строги, че никое от материалните ни притежания не може да ни спаси от жестоките ръце на смъртта." Всеки го знае. И това е истинският ни проблем. Кой не се страхува от смъртта? Всички се страхуват от смъртта. Защо? Защото всяко живо същество, то не е предназначено да умира. То е вечно; затова раждане, смърт, старост и болести тези неща са обезпокоителни за него. Понеже е вечно, то не се ражда, на джаяте, а този, който не се ражда, той и не умира, на мрияте кадачит. Това е истинското ни положение. Затова ние се страхуваме от смъртта. Това е наша естествена склонност.

Да ни спаси от смъртта... Това е първата задача на човечеството. Ние разпространяваме това движение за Кришна съзнание само с тази цел. Това трябва да е целта на всеки. На това ни учат шастрите. Онези, които са закрилници... Правителството, бащата, учителят, те са закрилници на децата. Те трябва да знаят, как да дадат закрила... На мочайед ях самупета мритюм. Но къде е тази философия по света? Няма такава философия. Единствено движението за Кришна съзнание изнася тази философия. без да си измисля, а като се позовава на авторитетните шастри, ведически произведения, авторитети. Това е нашата молба. Ние откриваме различни центрове по целия свят за благото на човешкото общество защото те не знаят целта на живота, те не знаят, че след смъртта има следващ живот. Те не знаят тези неща. Несъмнено има следващ живот и вие можете да се подготвите за следващия живот в този си живот. Вие можете да отидете на по-висша планетарна система с по-добър материален комфорт. Може да си останете тука в сигурна позиция." Сигурна означава този материален живот. Точно както се казва:

янти дева-врата деван питрин янти питри-вратах бхутани янти бхутеджя мад-яджино" пи янти мам (БГ 9.25)

Така можете да се подготвите за по-добър живот на райските планети или в по-добро общество в този свят или да отидете на планети, които се управляват от духове и други клетници. Или можете да отидете на планетата на Кришна. Всичко е открито за вас. Янти бхутеджя бхутани мад-яджино" пи янти мам. Просто трябва да се подготвите. Точно както като млади те се образоват - някой ще стане инженер, някой ще стане лекар, някой ще бъде адвокат и много други професии - и те се подготвят чрез образование, по същия начин, вие може да се подготвите за следващия си живот. Това не е трудно да се разбере. Но те не вярват в следващия живот, въпреки че е въпрос на здрав разум. Всъщност има следващ живот, защото Кришна казва и ние можем да разберем философията с малко интелигентност, че има следващ живот. Затова нашето предложение е: "Ако трябва да се подготвите за следващ живот, тогава защо не положите усилия да се подготвите за завръщане обратно вкъщи, обратно при Бога?" Това е нашето предложение.

REKLAMA

От този
САЙТ можете да си поръчате книгата "Асандж от игла до конец" - сборник статии, електронна книга, на Мария Томова-Каллмир. 




Гласувай:
1



1. dartanjan - Грехът не може да живее вечно защото ...
23.09.2016 17:17
Грехът не може да живее вечно защото е несъвместим със живота. Той е негов антипод. Затова бяхме създадени за безсмъртие на станахме смъртни склед първородният грях. Нашият свят Създател има високи морални критерии ои очаквания от нас и този кратък живот на Земята ни е даден за да се научним да живеем според Неговите морални закони, които правят да пребъдва живота през вечността в мир, радост, любов, истина, смисъл и свободна воля в рамките Божият порядък който поддържа живота.А грехът ще бъде унищожен заедно с непокаялите пред благодатното време грешници. Живеем в края на на човешката история тук на тази стара Земя натрупана за огън, която ще овехтее като стара дреха.
цитирай
2. mtomova - Грехът не може да живее вечно защото ...
28.09.2016 19:33
dartanjan написа:
Грехът не може да живее вечно защото е несъвместим със живота. Той е негов антипод. Затова бяхме създадени за безсмъртие на станахме смъртни склед първородният грях.

Tова е християнската концепция от Библията.
Тази на Вишняизма/Съзнанието на Кришна и моето преживяване от
Втора градска както и контактите ми с мъртви хора, а можете да гледате милиони филми на Ютууб с други подобни прекарали ППС или имали контакти с мъртви, е че душата е вечна. Тялото е като стара риза. Като се повреди от материялния свят го оставяме тук като пеперуди. Душата си създава ново тяло според качествата си.
цитирай
3. mtomova - Смъртта е сън за 7 месеца.
28.09.2016 19:43
Това е всичко.
http://mtomova.blog/drugi/2016/09/28/.1477410
цитирай
4. mtomova - Ето, тук от Прабхупада разбираме от първата част че душата е преди тялото, тялото е вторично
28.09.2016 22:19
"Душата си създава тяло, а не обратното, както са ни учили неправилно в училище"
(BG/Prabhupada 0015 - Аз не съм тялото си)

BG/Prabhupada 0015 - Аз не съм тялото си
Original Vaniquotes page in English
________________________________________
Аз не съм тялото си - Prabhupāda 0015

Lecture on BG 9.34 -- New York, December 26, 1966
Има шест симптома за представяне, присъствие на душата. Растежът е един от важните. И така, растеж. Веднага щом душата напусне тялото, няма повече растеж. Ако детето се роди мъртво, няма да има никакъв растеж. О, родителите ще кажат, че е безполезно. Ще го изхвърлят. Подобно, Кришна дава на Арджуна първи пример: "Не мисли, че духовната искра в тялото, заради която тялото расте от детство към юношество, от юношество към младост, от младост към старост. Затова, когато тялото стане безполезно, неусетно, душата го напуска." Васамси джирнани ятха вихая (БГ 2.22). Също както изоставяме старите си дрехи и вземаме нови, приемаме и друго тяло.
А тялото, което приемаме не е по наш избор. Изборът зависи от закона на природата. Изборът зависи от закона на природата. Не можете да кажете в момента на смъртта, но можете да мислите. Може да кажете, искам да кажа, индивидуално и изборът е налице. Ям ям вапи смаран локе тяджатй анте калеварам (БГ 8.6). Точно в момента на смъртта, манталитетът ви, така както се развиват мислите ви, ще получите такова раждане в зависимост от това тяло. Затова интелигентният човек, този, който не е луд, трябва да разбере, че не е тялото си. Това е първото нещо. Аз не съм тялото. Тогава ще разбере какъв е дългът му? О, като душа, какъв е дългът му?
Дългът му е описан в "Бхагавад Гита", в последния стих на Девета Глава, дългът е ман мана бхава. Мислите си за нещо. Всеки от нас, обусловените, си мисли нещо. Без да мислите, не можете да останете, дори и за кратко време. Това не е възможно. Така че това е дългът. Мислете за Кришна. Мислете за Кришна. Все за нещо трябва да мислите. Какво лошо има да мислите за Кришна? Кришна изв
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mtomova
Категория: Други
Прочетен: 564472
Постинги: 439
Коментари: 78
Гласове: 248
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930