Прочетен: 1114 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.06.2017 12:06
Необходими продукти:
! кг чушки500 г кайма2 глави кромид лук1 к.ч. ориз1 к.ч. доматен сок1 к.ч. вода5 с.л. олио1 ч.л. чубрица1/2 ч.л. черен пипер1 ч.л. сол2 с.л. брашноЗа соса:2 с.л. брашно1 кофичка кисело млякоНачин на приготвяне:
Чушките се измиват и им се отстраняват дръжките. В купа се смесват каймата, оризът, настърганият лук, доматеният сок, водата, 3 с.л. олио, подправките и солта. С тази смес се пълнят чушките, а след това отворите им се потопяват в брашното. Подреждат се в тенджера, сипва се вода да ги покрие с 1/2 ч.л. сол и 2 с.л. олио, притискат се с чиния и се варят на слаб огън половин час. Киселото мляко се разбива с брашното в тиган. Чушките се изцеждат от водата и с част от нея се прибавя към киселото мляко с брашното. Тиганът се поставя на котлон и ври на слаб огън няколко минути.
REKLAMA
От този САЙТ можете да си поръчате книгата "Асандж от игла до конец" - сборник статии, електронна книга, на Мария Томова-Каллмир.