Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2014 23:33 - Шрила Прабхупада: Принуден ли е човека да яде животни?
Автор: mtomova Категория: Други   
Прочетен: 1620 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Шрила Прабхупада: Принуден ли е човека да яде животни?

 През 1975 година в манастирски приют, недалеч от Париж, Шрила Прабхупада беседвал с кардинал Жан Даниел:

«В Библията не се говори: «Не убивай хора». Там е казано по-широко: «Не убивай», - защо вие го тълкувате така, както на вас Ви е удобно?»

http://youtu.be/aD2Se0JGiCM

image Шрила Прабхупада - Вынужден ли человек есть животных? В 1975 года в монастырском приюте, недалеко от Парижа, Шрила Прабхупада беседовал с кардиналом Жаном Даниэлю: «В Библии не говорится: «Не убивай людей». Там ... YOUTUBE.COM "}" data-reactid=".a" style="color: rgb(109, 132, 180); cursor: pointer; text-decoration: none;">Like ·  · Share

През 1975 година в манастирски приют, недалеч от Париж, Шрила Прабхупада беседвал с кардинал Жан Даниел: «В Библията не се говори: «Не убивай хора!». Там е казано по-широко: «Не убивай», - защо вие го тълкувате така, както на вас ви е удобно?»

 

Когато липсва друга храна, някой може да яде месо, за да не умре от глад. Това е друг въпрос. Но да държиш постоянно кланица, за да угодиш на езика си – това е най-големия грях. На практика, докато в обществото съществува този жесток обичай  - държенето на кланици, то вие дори няма да имате човешко общество. Въпреки, че умъртвяването на животни понякога е необходимо за оцеляването, в краен случай животното-майка, кравата, не бива в никакъв случай да убиваме. Това е въпрос на обикновено човешко благоприличие.

 

В движението за Кришна съзнание, ние се придържаме към принципа за ненасилие, налагащ забрана за избиване на всички животни. Кришна казва: патрам пушпам пхалам тойам йо ме бхактйа прайччхати – «На мен ми е нужно с преданност да предлагам зеленчуци, плодове, мляко и зърнени храни» (Б.-г. 9.26). Ние приемаме само остатъци от храната на Кришна (прасад). Дърветата ни дават разнообразни плодове, но те самите не убиват никого.

 

Разбира се, едно живо същество служи за храна на друго, но това не означава, че поради препитаването може да убивате собствената си майка. Кравите са невинни, те ни дават мляко. Вие взимате млякото им, а после ги убивате в кланици. Това е грях.

 

Бог е много добър. Ако вие желаете да ядете животни, Той ви предоставя за това всички възможности. Бог ще ви даде в следващия живот тялото на тигър, за да можете да ядете плът без всякакви ограничения. «За какво да се държат кланици? Ще ви дам зъби и нокти. Яжте сега до насита.»

 

По такъв начин месоядите ги чака това наказание. За да получат по-благоприятни възможности, ядящите животни ще станат в следващите животи тигри, вълци, котки и кучета.

 

http://hari-katha.org/svami/iisus2.htm

 

Bhaktivedanta Library Online http://vedabase.com
Пълна колекция лекции на руски - http://maharathayatra.com/arhiv.htm 

Shrila Prabhupada - Forced to whether people eat animals?
----------------------------------------­----------------------------------------­-----

In 1975, the monastery"s orphanage, near Paris, Srila Prabhupada talked with Cardinal Jean-Danielou: "The Bible does not say," Do not kill people. "It says there is wider: "Thou shalt not kill" - why do you interpret it the way you comfortable? "




Гласувай:
3



1. freeoldmen - Това е пленително красива картина-
03.12.2014 01:19
в следващият живот да бъда могъщ тигър...
Кое преситено от прераждания в скучен човешки образ същество не би го пожелало?
Убедихте ме- ще продължа да ям месо!
цитирай
2. mtomova - М. Томова
08.12.2014 21:52
То ако Закона на Природата ви изпрати в матка на Тигрица е добре. Но да не попаднете в яйцето на ларва. Защото и червеите ядат месо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mtomova
Категория: Други
Прочетен: 563579
Постинги: 439
Коментари: 78
Гласове: 248
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930