Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2013 20:49 - Храненето сутрин според ведическите знания (на български език)
Автор: mtomova Категория: Други   
Прочетен: 1181 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.09.2013 20:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Храненето сутрин според ведическите знания Още статии от vihi » Написано от: vihi

Етикети:алтернативни лечения, болести, вредни, диети, здраве, здравословно, здравословно хранене, йога, мантри, навици, равновесието, стрес, хранене, щастието

image Съвременната диетология сега не отчита този фактор – по кое време какво да се яде.

Храненето сутрин

Утрото е благост. Денят – страст. Вечерта и нощта – невежество – в това реме се активизират всички зли сили, духове, призраци, престъпници – най-често престъпленията се извършват от 11 до 2 часа през нощта,

От 3 до 5 е времето на духовната енергия, най-подходящо за занимания и духовни практики

Сутрин от 5 до 7 – чиста благост

След 7 започва да нараства страстта

Към 10 часа започва гуната на страстите, започва активност, трудно се седи на едно място, иска ти се нещо да правиш.

Процесът на храносмилането е тясно свързан с тези гуни и ако се храним не навреме, възникват сериозни здравословни проблеми.

image

Хранене сутрин
– закуската е най-добре са се прави от 6 до 8 сутринта, в краен случай – до 9. В това време се издига слънцето, което увиличава движението на жизнения въздух в организма. В това време се увеличава активността на половите и на храносмилателните органи. Това се чувства като леко придърпване в областта на стомаха.
А до 7 и 8 часа сутринта обикновено такова състояние няма – не ви се яде, но към 8-9 то вече започва. Това няма нищо общо с чувството на глад. Просто се активизира дейността на праната – праната е жизнен въздух. Много фин – движи се по фините канали – ако по това време не хапнете нещо, се получават физически и психически неразположения.
Утрото е време на благост и храносмилането също трябва да е в благост – съществуват продукти с благостен, оптимистичен характер – например плодовете, млечните продукти, ягоди, орехи, захар, мед – те дават възможност на организма най-добре да се настрои на сутрешната сила на оптимизъм и щастие .

Сутрин при ставане ако човек запали цигара или включи телевизора той получава импулс за целия ден – в такава гуна ще се намира. Ако човекът е в раздразнено състояние на ума или включва някаква гадост от сутринта, той цял ден ще се държи така. Сутрешното слънце дава заряд, сила за действие в течение на деня. Затова подемът трябва да е благостен: ставаме, желаем на всички щастие, правим омовение и се занимаваме с духовни практики . Сутрин трябва да се четат всички молитви, ако играете йога трябва да го правите сутрин, към 9 часа можете да се заемете в физически упражнения и да се нахраните. Този промеждутък от време между 8 и 9 е свързан с благостта.
Сладкият вкус също има сила за щастие и означава, че е благостен. Сладкият вкус и утрото са благост. Сутрин можем да ядем сладко, но след 12 часа сладкото ще предизвика проблеми в организма – отпуска се настройката за работа, а по това време трябва да се работи. Ако ядете по това време сладко, ще ви е трудно да работите – иска ви се просто да седите отпуснати и си мислите „за какво е всичко това?”.  Ако докато сте на работа на обяд ядете торта, ще ви бъде трудно да работите. Затова през деня сладкото трябва да бъде ограничено – поне да не е в големи количества.

Към утринната храна можете да добавяте
мед . Липовият мед успокоява, дава ви връзка с Луната, на човек му се иска да спи. Сутрин можете да ядете различни млечни продукти – така психическата енергия ще започне да се издига нагоре, да активизира паметта, ума и разумността на човека. И целият ви ден ще премине в благост. Веднага след прием на храна се появява чувство на радост, увеличава се психическия и физически тонус, който обикновено се запазва до първата половина на деня. Имаме нормална работоспособност до обяд, при това – в благост.

Такова хранене съответства на времето и положението на слънцето. Ако боледувате от хронични заболявания, при вас е снижен имунитетът, снижен е псих. или физически тонус, то правилното хранене сутрин ще ви върне здравето. Ако се научите да се храните правилно можете да се излекувате и от тежки болести. Така всички посочени продукти много лесно се храносмилат и не отнемат силите на организма за храносмилане. Така правилното сутрешно хранене не изисква възстановяване на силите, а това увеличава количеството на работното време. Ако ядем лесно смилаема храна, организмът работи в лек режим и така се лекуват депресията и сериознитие поражения на имунитета. Всички депресии са свързани с цената на невежеството. Най-често такива хора спят или лежат, плачат – тоест не могат да действат, в депресия са. Ако просто ядат нещо сладко и млечни продукти сутрин, ще могат да излязат от това състояние, защото ще влязат в благост. Всички депресии се лекуват чрез увеличаване на гуната на благостта. Това хранене не иска дълго приготовление – така не се губи време, и така постепенно се подобрява характера и той става по-оптимистичен, жизнерадостен и весел.

- See more at:

http://www.vihi.eu/hranene-sutrin-spored-vedite/#sthash.mAUhZ79j.dpuf



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mtomova
Категория: Други
Прочетен: 562992
Постинги: 439
Коментари: 78
Гласове: 248
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930